БЮЛЕТИН


  СОЦИАЛНА МЕДИЯ

  Get inspired

  Subscribe to our Newsletter for news on latest products and sales


   Търсене

   КАКЪВ КОЛАГЕН ДА ПИЕМ?

   Kolagen do picia Collibre

   КАКЪВ КОЛАГЕН ДА ПИЕМ?

   Колагенът е основен градивен елемент за цялото тяло. Благодарение на неговите еластични и гъвкави свойства кожата ни е стегната и твърда, а сухожилията и ставите имат естествена подвижност и изпълняват своите функции. С напредването на възрастта процесът на подновяване и заместване на износените колагенови връзки се забавя, което се изразява във видимите признаци на стареене. Ето защо, приемането на колаген е добра идея. Разберете кой колаген за пиене ще бъде най-добрият вариант за Вас.

   ЗАЩО ДА ПИЕМ КОЛАГЕН?

   Колагеновите препарати се предлагат на пазара под формата на таблетки, прах за разтваряне във вода и удобни напитки за пиене. Най-добре усвояемият продукт в храносмилателния тракт е колагеновият хидролизат под формата на хидратиран разтвор, получен при лабораторна обработка, което не е равнозначно на просто разтваряне на прах във вода. Изследванията показват, че редовното приемане на колаген за пиене подобрява функционирането на организма, производството и заместването на този протеин и успешно влияе върху еластичността и плътността на кожата, като по този начин намалява бръчките. Важни са също така продължителността и редовността на приема на колагенови препарати, тъй като нередовното им приемане за по-малко от 2-3 месеца няма да доведе до очакваните резултати.

   РИБЕН, СВИНСКИ, ГОВЕЖДИ ИЛИ ПТИЧИ КОЛАГЕН?

   Напредъкът в процесите на хранителните технологии и лабораторните изследвания позволяват производството на така наречените колагенови хидролизати. Хидратираният колаген за пиене е най-добре усвоената от стомашно-чревния тракт хранителна добавка, съдържаща тези протеини. Научните изследвания са доказали тяхната здравословна стойност и висока степен на биологична активност в организма, поради което на пазара се предлагат много продукти. Колагенът може да бъде рибен, свински, говежди или птичи. Поради свойствата на хидролизирания колаген е най-добре да изберете този под формата на течна напитка, тъй като той се абсорбира най-добре и се разпределя в тялото заедно с кръвта и другите хранителни вещества към нашите тъкани, органи и системи.

   НЕ САМО КОЛАГЕН.

   Витамините и минералите, участващи в синтеза на колаген, играят важна роля за усвояването на колагена от храносмилателния тракт. Витамин С е важен – аскорбиновата киселина, като антиоксидант, подпомага имунните процеси в организма и освен това стимулира производството и подобрява усвояването и разпределението на колагена. Витамин С е отговорен и за производството на еластин, който е отговорен за еластичността и тонуса на кожата. Витамин Е също е важен за целия процес; като основен антиоксидант в клетките, той предотвратява ефектите на стареене, участва в процесите на усвояване на колагена и предотвратява сърдечносъдови заболявания. Освен това, витамин А и цинкът също са важни за интегрирането на колагеновите влакна и тяхното производство. Колагеновите продукти за пиене Collibre са обогатени с гореспоменатите витамини и минерали, благодарение на което допълват техните дефицити и при редовна употреба представляват ефективна профилактика на стареенето на човешкия организъм.

   СЪСТАВ НА КОЛАГЕНА ЗА ПИЕНЕ.

   Колагеновият хидролизат под формата на напитка се абсорбира лесно в храносмилателния тракт. Чрез разтварянето му във вода в една порция могат да се поберат повече протеини и хранителни вещества, отколкото под формата на таблетка или капсула. Това е значително предимство на течния колаген.

   Колагенът се опакова в защитна атмосфера чрез впръскване на неутрална капка азот във всяка бутилка, така че да се запази срокът на годност, посочен на опаковката За съжаление, за да консумирате дневната си доза течен колаген без гримаса на лицето, трябва да бъдат добавени подсладители и ароматизатори.Поддържането на безопасни стандарти и контролът на количеството на приеманата захар в храната е важен елемент за тези, които се интересуват от диетата.Добавянето на течен колаген за пиене също изисква от нас постоянство и поне 2-3 месеца терапия, за да видим очакваните ефекти. Ако искате да се погрижите за тялото си, за външния вид и състоянието на кожата, косата и ноктите си, си струва да въведете здравословни хранителни навици и суплементация с колаген за пиене Collibre, най-добре е да го проверите лично.