БЮЛЕТИН


  СОЦИАЛНА МЕДИЯ

  Get inspired

  Subscribe to our Newsletter for news on latest products and sales


   Търсене

   КОЛАГЕН ЗА СПОРТИСТИ

   Kolagen dla sportowców

   КОЛАГЕН ЗА СПОРТИСТИ

   Благодарение на физическата активност, ние даваме възможност на тялото да изгаря ненужните калории и да отделя остатъчните продукти от обмяната на веществата и хормоналните процеси заедно с потта. Тренираме не само тялото, но и сърдечно-съдовата система, подобряваме формата на тялото, а едновременно с това си поставяме инжекция с хормоните на щастието – допамин и серотонин. Каква роля играе колагенът при физическата активност на спортистите? Прочетете нашата статия.

   ЗНАЧЕНИЕТО НА ФИЗИЧЕСКАТА АКТИВНОСТ ЗА ЗДРАВЕТО И ФИЗИЧЕСКАТА ФОРМА НА ОРГАНИЗМА.

   Упражненията носят много ползи за тялото ни. Участието в спортни занимания намалява риска от хронични заболявания като диабет, затлъстяване и хормонални проблеми, но също така понижава кръвното налягане, намалявайки риска от сърдечно-съдови заболявания. Усилията, свързани със спорта, също така прочистват съзнанието, облекчават напрежението и ежедневния стрес. Въпреки това е лесно да се прекали с тренировките, което увеличава нуждите на организма от много вещества. Тогава, важна е регенерацията, която умело защитава мускулно-скелетната система. Тя ще ни даде възможност да обновим претоварените мускулни връзки, сухожилия или стави.

   ЗАЩО Е НУЖЕН КОЛАГЕНЪТ В СПОРТА?

   Когато сме запознати със свойствата на колагеновия протеин, т.е. устойчивостта му на разтягане и еластичност, можем ефективно да подпомогнем организма си в неговото възстановяване. Колагенът, който представлява до 30 процента от общата протеинова маса в човешкото тяло, е основен компонент на ставите, сухожилията, костите, хрущялите и мускулите. Той също така предпазва от бактерии или токсини лигавиците, които без защита от колагена, могат да навлязат в тялото ни. Особено при натоварване на опорно-двигателния апарат суплементацията с колаген за пиене Collibre ACTIVE ще се окаже полезна. Когато става въпрос за претоварване на организма, често се споменават контузиите, присъщи на хората, които спортуват. Дори при правилно загряване преди тренировка и постепенно въвеждане на интензивността на упражненията, рискът от травми винаги съществува, независимо от упражняваната спортна дисциплина.

   КАК ДА ПОДКРЕПИМ ПРОИЗВОДСТВОТО НА КОЛАГЕН?

   Правилната диета и суплементацията с колаген за спортисти ще ни помогнат да постигнем успех в запазване на нашето здраве и физическа форма. Редовното приемане на хидролизирания колаген Collibre ACTIVE за пиене ускорява регенерацията след тренировка, благодарение на максималната дневна доза от 10 000 mg колаген и подпомагащите процеса на усвояване и разпределение на колагена в организма витамини С и Е. Суплементацията с тази хранителна добавка е препоръчителна, когато изпитвате болка по време на спорт. Когато това се случва, тялото Ви казва, че се нуждаете от допълнителна помощ. По този начин ще увеличите подвижността на ставите си и ще предпазите от износване ставите, сухожилията и лигаментите. Колагенът оказва отличен ефект и върху кожата, косата и ноктите, така че освен по-добри спортни резултати ще постигнете и по-добър външен вид и ще забавите процеса на стареене. Такъв комплексен ефект от терапията с течен колаген за пиене ще Ви осигури много добри видими с просто око ефекти, а ускоряването на регенерацията на тялото и избавянето от болката, свързани с мускулното претоварване, ще бъдат „черешката на тортата“ на Вашето проздравно поведение.

   КОГА ДА ЗАПОЧНЕТЕ ПРИЕМАНЕТО НА ТЕЧЕН КОЛАГЕН?

   Ако активно спортувате, участвате в бягания или фитнес маратони, започнете да използвате лечението с колаген незабавно. Дори и да не усещате болка след тренировка или досега не сте имали травми. Редовното попълване на колагена в тялото, който се губи с възрастта, ще има положително въздействие върху успехите Ви в спорта. Потърсете удобните напитки за пиене с хидролизиран колаген Collibre ACTIVE и започнете колагенова терапия, за да си осигурите допълнителна енергия за следващите си спортни успехи.