БЮЛЕТИН


  СОЦИАЛНА МЕДИЯ

  Get inspired

  Subscribe to our Newsletter for news on latest products and sales


   Търсене

   МОГАТ ЛИ БРЕМЕННИТЕ ЖЕНИ ДА ПИЯТ КОЛАГЕН?

   Kolagen w ciąży

   МОГАТ ЛИ БРЕМЕННИТЕ ЖЕНИ ДА ПИЯТ КОЛАГЕН?

   Колагенът е основният градивен елемент на кожата, костите, косата, ноктите – както за майката, така и за детето. Защо течният колаген трябва да бъде включен в балансираната диета на бременните жени и младите майки? А на какво да обърнете внимание, когато приемате течен колаген, за да се радвате на добро здраве по време на и след бременността? Прочетете нашата статия.

   ЗНАЧЕНИЕТО НА КОЛАГЕНА В ОРГАНИЗМА НА БРЕМЕННАТА ЖЕНА.

   Колагенът е един от основните градивни елементи на всички движещи се части на човешкото тяло. Той е отговорен за напрежението, еластичността, твърдостта, но също и за здравината на костите и зъбите ни. С напредването на възрастта организмът ни естествено губи способността за възпроизвеждане на колаген. Ефектите са видими с просто око признаци на отпуснатост на кожата, загуба на подвижност или подвижност на ставите, наранявания. Поради това е препоръчително терапията с течен колаген да започне преди бременността, както и приемането на препоръчителните добавки за подготовка за бременност – фолиева киселина, йод, витамин D3, DHA – киселина, принадлежаща към групата на омега-3 мастните киселини и желязо. Означава ли това, че жените, които вече са забременели, не могат да пият колаген? Не, точно обратното.

   Czy kobiety w ciąży mogą pić kolagen?

   ТЕЧЕН КОЛАГЕН ПО ВРЕМЕ НА БРЕМЕННОСТ

   Както в случай на здрава, физиологична бременност, така и при рисковите бременности е препоръчително да информирате лекуващия лекар и акушерката, че приемате течен колаген. Суплеменцията с хранителни вещества и витамини в балансираната диета за бъдещите майки е важно за здравето и самочувствието им, затова е важно навреме да се погрижите за това. По време на бременността нуждата от хранителни вещества и градивни елементи в тялото на жената се увеличава, така че балансираната диета да бъде в състояние да осигури необходимите съставки, както и витамини и минерали. Добавянето на течен колаген Collibre Ви позволява да се грижите не само за кожата си, която е подложена на максимален стрес през този период, но и за вътрешните си органи, които по време на бременността временно променят структурата си и дори позицията си в тялото. По време на бременността промените, които настъпват в тялото на жената, подлагат организма ѝ на сериозно изпитание. Затова всяко отклонение от нормата винаги е важно да бъде консултирано с Вашата акушерка или личен лекар, за да сте сигурни в добрия изход.

   КАКЪВ КОЛАГЕН ДА ИЗБЕРЕМ ПРЕДИ, ПО ВРЕМЕ НА БРЕМЕННОСТ И СЛЕД РАЖДАНЕ?

   Съставът на течния колаген Collibre е вода, лимонов сок, хидролизиран колаген в максимална дневна доза от 10 000 mg, захар, протеинови изолати от краве мляко, пектин – отговорен за консистенцията, аромати, бета-каротин в ролята на оцветител и витамини. Ако нито една от горепосочените съставки не е идентифициран алерген за Вас, можете спокойно да започнете да приемате колаген за пиене. Но не забравяйте витамините, които съдържат и трите продукта BEAUTY, ACTIVE и VITAL. Тъй като Collagen VITAL, който е предназначен за активни хора в напреднала възраст, съдържа комплекс от витамини D и B, които са от съществено значение за поддържане на здрави кости, препоръчваме Collagen BEAUTY или ACTIVE, поради съдържанието на комплекс от витамини А, С и Е. Внимавайте да не предозирате, имайте предвид, че една дневна доза течен колаген Collibre съдържа количество витамин А, сравнимо със среден морков или шепа зеле, две супени лъжици варен спанак или порция тиквена супа. Както и витамин С, сравним със съдържанието му в половин пиперка, шепа ягоди, два портокала или порция бяло или червено зеле. Съдържанието на витамин Е отговаря на шепа слънчогледови семки, бадеми или ядки. Ето защо балансираното хранене и приемането на хранителни добавки трябва да бъдат съобразени с нуждите на организма Ви.