БЮЛЕТИН


  СОЦИАЛНА МЕДИЯ

  Get inspired

  Subscribe to our Newsletter for news on latest products and sales


   Търсене

   ЗАЩО ТЯЛОТО СЕ НУЖДАЕ ОТ КОЛАГЕН?

   Dlaczego potrzebny jest kolagen?

   ЗАЩО ТЯЛОТО СЕ НУЖДАЕ ОТ КОЛАГЕН?

   Колагенът като най-интересният от градивните блокове на човешкото тяло има своето приложение в поддържането на тялото във форма – въпреки това, не трябва да забравяте за физическата активност. Един протеин сам по себе си, даже ако това е колагенът, няма да ни осигури добро здраве. Трябва да се погрижим за него. Разберете защо е необходим колагенът и каква е целта на приемането на колаген.

   ЗАЩО ТОЧНО КОЛАГЕН?

   Суплементацията на колаген в диетата на човека спомага за забавяне на процесите в тялото ни, с напредването на възрастта. Човекът е съставен от почти 10% от протеина колаген. Разпределен е в цялото тяло, като поддържа ставите, костите, мускулите, органите и цели системи, като например кожата и кръвоносните съдове. Затова загубата на телесно тегло – свързана с възрастта, стреса, хроничните заболявания или физическото и умственото натоварване, често могат да се забележат с невъоръжено око. Понякога за това свидетелстват сигнали като болка от ставите, опорно-двигателния апарат или по-лоша физическа форма. Загубата на колаген е свързан с възрастта процес, затова попълването на неговия недостиг е също процес.

   ЕЖЕДНЕВНИ ДЕЙНОСТИ

   Независимо къде работим, прекарваме времето си или си почиваме, сме изложени на въздействието на атмосферните влияния. Слънцето, дъждът, стресът, диетата са само началото на елементите, които влияят на нашето благосъстояние. Ето защо, важно е да се грижите за тялото си всеки ден. Бъдете винаги в движение – въвеждайки всекидневни занимания или фитнес упражнения е важно да се погрижите за своите стави и мускули. Тук на помощ идват препаратите с колаген. За грижа за кожата използваме лосиони, кремове, масажи. По този начин се грижим и инвестираме в нашето тяло, самочувствие и външен вид. Полагайки грижи за кожата си отвътре, Вие осигурявате допълнителна подкрепа за възстановяване на нивата на колаген в организма.

   КАК СЕ ПРОЯВЯВА НЕДОСТИГЪТ НА КОЛАГЕН?

   Човешкото тяло губи средно 10% от съдържанието на колаген на всеки 25 години. Особено след 30-годишна възраст, когато процесите в човешкия организъм вече не са толкова динамични, обновяването и подмяната на клетките се забавя. Първите признаци са свързани с бръчки, бразди или липса на еластичност на тялото. Тъй като кожата губи колаген, тя губи и еластичността си, което може да се маскира с помощта на други пълнители, които също, поради неговите свойства, се основават на протеина колаген. Но тук не става дума за естетична медицина. Освен забележимите промени във външния вид на кожата, загубата на колаген се отразява и на гъвкавостта на ставите, сухожилията и мускулите. Следователно, ако сте активни и се грижите за кожата си, ще се погрижите и за ставите и дори за косата и ноктите си. Поради факта, че колагенът е градивен материал на цялото човешко тяло.

   ПОПЪЛВАНЕ НА НИВАТА НА КОЛАГЕН В ОРГАНИЗМА

   Ако обмисляте да приемате колаген, възползвайте се от удобните и достъпни форми. На пазара се предлага колаген на таблетки или на прах, който се разтваря във вода. Поради начина, по който колагеновият протеин се абсорбира в храносмилателния тракт, най-ефективната форма на доставка на колаген е в течна форма, като най-добри резултати дава хидролизираният колаген. Прилагането на колагенова терапия с 2-месечна максимална доза от 10 000 mg ще Ви позволи да видите резултати само след 6 седмици. Разгледайте нашите продукти с течен колаген за пиене Collibre и подкрепете тялото си, за да изглежда по-добре, по-младо и по-здраво.