БЮЛЕТИН


    СОЦИАЛНА МЕДИЯ

    Get inspired

    Subscribe to our Newsletter for news on latest products and sales


      Търсене

      КОЛАГЕН ЗА КОСАТА

        /  КОЛАГЕН ЗА КОСАТА

      КОЛАГЕН ЗА КОСАТА

      С напредването на възрастта количеството на колагена намалява, като се смята, че след 25-годишна възраст количеството на естествено произвеждания от организма колаген намалява с всяка изминала година.

      След 60-годишна възраст естественото производство колаген спира. Така че, за да намалите риска от преждевременни бръчки, е добре да започнете да приемате колаген под формата на естествени добавки още на 25-годишна възраст.

      Матовата и тънка коса обикновено е резултат от недостига на този протеин, наречен колаген. Косата и ноктите стават чупливи, нямат блясък и жизненост, кожата става по-малко еластична и се набръчква, а скелетната и ставната система е обект на по-чести травми.

      Това са съвсем ясни сигнали на недостиг на колаген в тялото. В такава ситуация най-доброто решение е да се намери колаген с възможно най-високата допустима доза и в същото време с най-добра усвояемост.

      Такива ефекти се постигат с нашите серии продукти хидролизиран колагенCollibre® Active, Beauty, Vital.

      КОЛАГЕН ЗА ПИЕНЕ ЗА КОСА

      Колагенът за коса е преди всичко натурален колаген, т.е. животински.

      Най-добрите резултати по отношение на косата и ноктите се постигат при приемането на говежди колаген, който има най-добра степен на усвояване, благодарение на структурата на протеина, която най-много съответства на тази на човешките протеини.

      Друг важен фактор е начинът на приготвяне на хранителната добавка, т.е. неговата хидролиза.

      Нашите продукти Collibre се отличават с изключително къса протеинова верига, което ги прави много по-добре усвояеми, отколкото хранителните добавки с по-големи молекули – колкото по-висока е степента на хидролизата, толкова по-малка е молекулата на колагеновия протеин, което от своя страна увеличава усвояемостта на колагена.

      Нашият течен колаген Collibre® има степен на хидролиза 2000 далтона, което го прави 95% усвояем в тънките черва, откъдето се разпределя с кръвта из цялото тяло.

      Нашият колаген за пиене за коса Collibre достига навсякъде, където са възникнали дефицити, освен това в максималната възможна доза от 10 000 mg, така че косата става отново блестяща, само след 14 дни употреба. Толкова бързи резултати се осигуряват от специално патентованата формула – една от най-добрите, които се предлагат на пазара в момента.

      КОЛАГЕН ПРИ КОСОПАД

      Натурален колаген за коса Collibre® Active, Beauty, Vital – максимален хидролизат в доза от 10 000 mg.

      Освен това, всяка бутилка с хидролизиран колаген е обогатена с витамин С, която увеличава усвояемостта на колагена и синтеза на колагенови влакна.

      Колагенът, освен че укрепва косата и ноктите, влияе и върху тургора на кожата и гъвкавостта на ставите. Нашите течни колагени, също така, са обогатени със силиций и витамин А, които подпомагат възстановяването на косата, кожата и ноктите.

      Сред нашите продукти ще намерите хидролизиран течен колаген за коса за употреба след активни физически упражнения или по време на оздравителен процес – серията течен колаген за коса Collibre® Vitalе серия хранителни добавки, допълнително обогатени с витамини от групата Bкато: B1– тиамин B2– ниацин, B5– пантотенова киселина, B5, B7– биотин, фолиева киселина, витамини B12, D3 и E, т.е. „витаминът на красотата“, които, заедно с колагена, са отговорни за възстановяването на красивата кожа, скалпа, косата и ноктите, т.е. предпазват организма от стареене, както и от безплодие.

      КОЛАГЕН ЗА КОСОПАД

      Други продукти, които предлагаме, включват хидролизиран течен колаген за коса ACTIVE – колаген за активни хора, който е допълнително обогатен с витамини А и С. Друг продукт, който ще откриете в нашия магазин, е колаген BEAUTY.

      Освен с витамините А и С, които стандартно влагаме във всеки наш продукт, BEAUTY е допълнително обогатен с витамин Е, т.нар. витамин на младостта, и витамини в по-ограничен състав, отколкото в Collibre® Vital, т.е. D3, B2, B6, B12, фолиева киселина, тиамин, ниацин и биотин. Такава колагеново-витаминна смес е идеална добавка за зрели хора, и такива в напреднала възраст, особено за тези в период на оздравяване, по време на лечение на остеопороза и менопауза.

      НАТУРАЛЕН КОЛАГЕН ЗА КОСА

      Косата, която е третирана с нашата серия натурални колагени Collibre започва да възвръща естествения си блясък и цвят още след 14 дни. Космените фоликули се подхранват по-добре, което прави новопоникналата коса по-здрава, по-силна и по-лъскава.

      Освен това, при правилното количество колаген косата започва да се разресва по-добре, състоянието на кожата се подобрява и в крайна сметка пърхотът изчезва.

      Лечението с колаген се препоръчва за всички, но е особено важно за хората, които са склонни към бързо оплешивяване, т.е. с възрастта по-бързо губят колаген. Редовната терапия с нашата серия колаген Collibre допринася за възстановяването на космените фоликули, които стават здрави и подхранени.

      Важно е също така, да не забравяте да ограничите допълнителните процедури за коса по време на лечението, като боядисване, използване на преса за къдрене, преса за изправяне или други процедури, които могат да увредят структурата на косата.

      По време на процеса на регенерация, колагенът трябва да има пространство за възстановяване на косата, произвеждане на нови, по-здрави фоликули. Допълнителната намеса може да увреди косата, която отново възвръща блясъка си.