БЮЛЕТИН


    СОЦИАЛНА МЕДИЯ

    Get inspired

    Subscribe to our Newsletter for news on latest products and sales


      Търсене

      КАКЪВ КОЛАГЕН ДА КУПИТЕ? ОТ КАКВО ТРЯБВА ДА СЕ РЪКОВОДИТЕ ПРИ ИЗБОРА

      КАКЪВ КОЛАГЕН ДА КУПИТЕ? ОТ КАКВО ТРЯБВА ДА СЕ РЪКОВОДИТЕ ПРИ ИЗБОРА

      Бръчки на кожата се образуват, когато структурата на кожата се нарушава. По-малкото количество колаген в тялото влошава външния вид на кожата. Появяват се проблеми с по-ниска еластичност и хидратация на епидермиса. Загубата на колаген води също до влошаване на външния вид и състоянието на косата. И така, какъв колаген да купите, за да попълните дефицитите му в тялото? Какво да вземем предвид, когато избираме правилния колаген за нас? Добър избор ли е пиенето на колаген?

      Съдържание:

      1. Какъв колаген да изберем за бръчки
      2. Какъв колаген да изберем за стави
      3. Какъв колаген да изберем за кожата
      4. Най-добре усвоим колаген
      5. Какъв колаген да изберете

      От следващия запис ще научите какъв колаген да купите, какво е естествен колаген, кой е най-добрият колаген под формата на добавки и кой да изберете? Ще научите също какъв колаген да изберете за ставите, какво е морски тип колаген и от какво да се ръководите, когато избирате правилните хранителни добавки.

      Какъв колаген да изберем за бръчки

      Естественият телешко-свински колаген е продукт, който много прилича на човешкия колаген, поради което точно той се справя най-добре с бръчките, които с възрастта се увеличават. Естественият телешко-свински колаген под формата на гел с тройна или двойна спирала запазва биологичната активност, водоразтворим е и прониква в епидермиса. Какво още трябва да знаем? Колагенът преди всичко е полезен за Вашата кожа:

      • овлажнява и стяга кожата
      • омекотява епидермиса
      • предотвратява образуването на нови бръчки за дълго време
      • оптически стяга дефекти като мимически бръчки или торбички под очите, подобрявайки външния им вид
      • редовната му употреба елиминира почти 99% от сухите бръчки и признаците на стареене

      Важно е, че колагенът под формата на гел може да се нанася както върху цялото тяло, така и върху косата или ноктите!

      Какъв колаген да изберем за стави

      Колагенът присъства само в съединителната тъкан, т.е. в ставите и костите на животните. Стар и доказан начин за подобряване на състоянието на ставите е отвара от варени пилешки крака, този метод е използван още от нашите баби. Не всеки обаче има желание за подобни кухненски революции. И така, как да се погрижим за костите и ставите си? Има начин за това. Хранителни добавки под формата на колаген!

      Хидролизираният колаген се усвоява лесно от тялото и има благоприятен ефект върху ставите. Хидролизираният колаген подпомага производството на колаген в тялото и намалява възпалителните процеси в ставите, когато нивата на колаген спаднат.

      Колагеновият пептид е много ефективен за подобряване на здравето на ставите, а също така може да помогне за поддържане на активен начин на живот, независимо от възрастта на човека. Ето защо около 40% от новите добавки за стави съдържат колагенов пептид – и това е, което трябва да търсите, когато имате ставни проблеми.

      Има още един начин за подобряване на качеството на ставите – инжектиране на колаген. Той се състои от говежди хидролизиран колаген от тип 1, който ефективно подпомага лечението на симптоматичен остеоартрит.

      Какъв колаген да изберем за кожата

      Понастоящем на пазара можете да намерите широка гама от колагенови препарати – от хранителни добавки до специални кремове. Предлага се колаген на таблетки, колаген на прах, хиалуронова киселина, морски колаген, колаген тип III, колаген тип II, колаген за пиене, колаген за стави, рибен колаген, капсули и чист колаген.

      Преди да закупим продукт, трябва преди всичко да обърнем внимание на вида колаген, който е в състава на продукта. Естественият телешко-свински колаген е най-ценният за кожата. За разлика от други, той прониква дълбоко в кожата, благодарение на почти идентичния си клетъчен състав с този на човешкия колаген.

      Най-добре усвоим колаген

      Телешко-свинският колаген е най-добре усвоим, тъй като структурата му е най-подобна на тази на човешкия колаген. Неговите частици са най-малките по размери между всички видове колаген, което улеснява навлизането им в кръвния поток. Този колаген се усвоява от хората дори 1,5 пъти по-добре от другите видове.

      Когато става въпрос за усвояването на колаген, не забравяйте да изберете колаген под формата на хидролизат. Хидролизатът е просто фрагментиран колаген, който се усвоява по-добре от човешкия организъм, отколкото другите видове колаген.

      Какъв колаген да изберете

      В човешкия организъм колагенът се намира в тъканите и се различава по структура в зависимост от функцията, която изпълнява в тялото. Понастоящем са известни 30 вида от този протеин. Когато търсите най-добрия колаген, било то за ставите или кожата и нейната стегнатост, трябва да обърнете внимание на неговата чистота. Струва си да прочетете наличната информация на етикета и да изберете колаген от клас А. Преди да купите, проверете количеството активни вещества и други съставки, които влияят върху здравето и външния вид на кожата, така че препаратът, който започнете да използвате, да бъде с най-високо качество и да отговаря на всичките Ви очаквания.

      Избягвайте продукти, съдържащи консерванти, изкуствени аромати и оцветители!