БЮЛЕТИН


  СОЦИАЛНА МЕДИЯ

  Get inspired

  Subscribe to our Newsletter for news on latest products and sales


   Търсене

   FAQ

     /  FAQ
   + - 1. КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ ЗА КОЛАГЕНА?

   Колагенът е най-важният човешки протеин и основна част от съединителната тъкан на тялото – той съставлява 30% от всички протеини в тялото и 70% от теглото на протеина на кожата. Колагенът участва активно в жизнените функции на почти всички системи, органи и тъкани. Той е отговорен за поддържането на необходимото ниво на хидратация на кожата и за обновяването на нейните клетки. Колагеновите влакна са основните градивни елементи на съединителната тъкан, кожата, сухожилията, костите, ставите, роговицата на окото и др.
   Хидролизираният колаген за пиене съдържа уникален състав от аминокиселините глицин, пролин и лизин, които придават на молекулата на колагена здравина на опън, благодарение на уникалната пространствена структура и големия брой връзки. С напредването на възрастта производството на колаген в кожата намалява. След 25-годишна възраст способността за производство и количеството на колаген в организма започват да намаляват, поради което си заслужава да се включат добавки, които да се грижат за възстановяването му. Образуването на колаген се нарушава и при повишено физическо натоварване и стрес.

   + - 2. КАКВИ СА ПОСЛЕДИЦИТЕ ОТ НЕДОСТИГА НА КОЛАГЕН?

   Недостигът на колаген в човешкия организъм, дължащ се на възрастта, физическо натоварване или външен стрес, допринасят за загубата на тонуса и еластичността на кожата, за образуването на дълбоки бръчки и целулит. Освен това недостигът на колаген е причина за косопад или влошаване на състоянието на ноктите. Ефектите от недостига на колаген се проявяват в скелетната и ставната система под формата на болки в костите, ставите, наранявания и намалена издържливост. В човешкото тяло недостигът на колаген влияе върху ефективността и функциите на органите, еластичността на вените и кръвоносните съдове.
   Недостигът на колаген засяга и имунната система, тъй като колагенът притежава важна защитна функция – ограничава разпространението на болестотворни бактерии, токсини от околната среда и дори ракови клетки. Чрез добавяне на правилния колагенов хидролизат можем да забавим стареенето на тялото си и да предотвратим някои неприятни болести.

   + - 3. АБСОРБИРА ЛИ СЕ КОЛАГЕНЪТ ЗА ПИЕНЕ ИЛИ СЕ УСВОЯВА В СТОМАХА?

   Хидролизираният колаген съдържа много къси биоактивни пептиди, които се превръщат в аминокиселини (пролин, хидроксипролин, лизин) в стомаха. Те се абсорбират в тънките черва на 95%, откъдето се пренасят с кръвта до системите, органите и тъканите. За сравнение, нехидролизираният колаген се абсорбира на 4 %.

   + - 4. КАКВА Е РАЗЛИКАТА МЕЖДУ COLLIBRE® ACTIVE, BEAUTY, VITAL И ЗА КОГО Е ПРЕДНАЗНАЧЕН?

   Основният и най-важен елемент на колагена за пиене Collibre® Active, Beauty, Vital е неговият хидролизат в максимална дневна доза от 10 000 mg. Освен това съдържащият се във всяка бутилка витамин С подпомага синтеза на колагенови влакна – като мощен антиоксидант, той премахва свободните радикали и укрепва имунитета на организма. Съставът на течния колаген Collibre® е допълнен и с витамин А и силиций, за да поддържа блестяща коса, здрави нокти и кожа.
   За да се засили ефектът на регенерация след физически упражнения и активен начин на живот, серията Collibre® Vital е обогатена с витамини: В1 – тиамин, В2 – рибофлавин, В3 – ниацин, В5 – пантотенова киселина, В6, В7 – биотин, В9 – фолиева киселина, В12, D3 и Е. Редовното приемане на тези витамини ускорява процесите на регенерация и помага за възстановяване на баланса в организма.
   За красота, младост и плодовитост обогатихме течния колаген Collibre® Beauty с витамин Е, който има силно антиоксидантно действие, противодейства на стареенето и безплодието.
   Проверете подробния състав и референтните стойности за прием (%GDA) в таблицата.

   + - 5. КОЙ Е НАЙ-ДОБРИЯТ КОЛАГЕН?

   Най-важното е колагенът да е с естествен (зоонотичен) произход, а не синтетичен. Процесът на подготовка, а именно хидролизата на колагена, е много важен. Хидролизата на колагена позволява на късоверижния протеин колаген да се абсорбира лесно и бързо. Ако частиците са твърде големи, организмът ще ги изхвърли, преди да бъдат абсорбирани. Най-високата стойност на хидролизата е 2000 Da (две хиляди далтона). Колкото по-висока е хидролизата, толкова по-малък е размерът на частиците. Далтон е единица мярка за молекулно тегло на молекулата. Течният колаген Collibre® има ниво на хидролиза 2000 Da, което осигурява до 95% усвояемост в тънките черва на храносмилателния тракт, откъдето се разпределя с кръвта в цялото човешко тяло. Достига до необходимите места в количество, което отговаря на максималния дневен прием от 10 000 mg и ще попълни вече възникналите с течение на времето дефицити.

   + - 6. МОЖЕ ЛИ КОЛАГЕНЪТ ДА СЕ ИЗПОЛЗВА ПО ВРЕМЕ НА БРЕМЕННОСТ?

   Приемът на колаген трябва да се консултира с Вашия лекар по време на бременност. Единственото съмнение може да е съдържанието на витамин А. Дневната нужда от витамин А при небременни жени е 800 µg, по време на бременност се увеличава до 1250 µg, а по време на кърмене до 1600 µg. Съдържанието на витамин А в колагена от серията BEAUTY and ACTIVE е 400 µg.

   + - 7. КАКВО ДА ИЗБЕРЕМ?

   Течният колаген Collibre е обогатен с витамини и силиций. Добавихме витамини А и С към максималната доза от 10 g хидролизиран колаген в една бутилка ACTIVE – за активните хора. В допълнение към витамините А и С, BEAUTY версията на колагена е обогатена с „витамина на младостта“ Е, затова го препоръчвам на жени, които се грижат за кожата, косата и ноктите си. Третата версия VITAL, обогатена с витамини D3, B2, B6, B12, тиамин, ниацин, биотин и фолиева киселина, се препоръчва за възрастни и хора в напреднала възраст, особено за профилактика на остеопорозата и менопаузата.

   + - 8. ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕМ ТЕЧЕН КОЛАГЕН COLLIBRE®?

   Collibre® е иновативна и патентована от нас формула.КОЛАГЕНЪТ COLLIBRE ИМА 2000DA
   DA или ДАЛТОН Е ЕДИНИЦА ЗА МОЛЕКУЛАРНО ТЕГЛО. КОЛАГЕНЪТ С ХИДРОЛИЗА 2000DA има по-малки молекули, поради което степента му на усвояване е много висока (95%).
   Благодарение на усъвършенствания производствен процес, Ви осигуряваме най-високата безопасна доза колаген в една дневна доза. Това бързо и лесно ще допълни препоръчителната Ви дневна доза колаген, в най-добрата хидролизирана версия с изключителен вкус.

   + - 9. КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ ЗА ПРОБИОТИЧНИТЕ ТАБЛЕТКИ ЗА СМУЧЕНЕ COLLIBRE FOR KIDS.

   Когато се използват като добавка към разнообразното хранене на детето, пробиотичните бактерии Collibre for kids помагат ефективно да се допълни недостигът на бактериална флора в стомашно-чревния тракт. Съдържание на пробиотици Lactobacillus rhamnosus GG, Lactobacillus Casei 431 и Bifidobacterium Bifidum BB-12, използвани за допълване на бактериалната флора по приятен за детето начин.

   + - 10. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВАТ ПРОБИОТИЦИТЕ?

   Пробиотиците са живи микроорганизми, които, когато се прилагат в правилното количество, имат положителен ефект върху здравето. В пробиотичната таблетка за смучене Collibre for kids има три щама бактерии, които имат благоприятен ефект върху организма.

   + - 11. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВАТ ПРОБИОТИЧНИТЕ БАКТЕРИИ LACTOBACILLUS RHAMNOSUS GG?

   Lactobacillus rhamnosus GG, съдържащ се в таблетките за смучене Collibre for kids, се използва за лечение и профилактика на диария, причинена от ротавирус, и за лечение и профилактика на остра бактериална диария. Тези бактерии също така облекчават болестта на Крон и детския ревматоиден артрит.

   + - 12. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВАТ ПРОБИОТИЧНИТЕ БАКТЕРИИ LACTOBACILLUS CASEI 431?

   Lactobacillus Casei 431, съдържащи се в таблетките за смучене Collibre for kids, оказват положително въздействие не само върху здравето на храносмилателния тракт. Тези бактерии оказват благоприятно влияние върху имунната система, стимулират я и намаляват продължителността на остри диарии при децата.

   + - 13. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВАТ ПРОБИОТИЧНИТЕ БАКТЕРИИ BIFIDOBACTERIUM BIFIDUM BB-12

   Bifidobacterium Bifidum BB-12, съдържаща се в таблетките за смучене Collibre for kids, възстановява нормалната чревна бактериална флора, оказва положителен ефект при лечението на ротавирусна диария, притежава противоязвени свойства и елиминира бактериите Helicobacter pyroli, които причиняват диария при деца.

   + - 14. КАКВИ СА ПОСЛЕДИЦИТЕ ОТ НЕДОСТИГА НА ПРОБИОТИЧНИ БАКТЕРИИ В ОРГАНИЗМА?

   Нарушението в състава на стомашно-чревната бактериална флора, изразяващо се в липса на пробиотични бактерии или недостатъчното им количество в червата, понижава устойчивостта на организма. Това може да се случи в случай на продължителна антибиотична терапия, имунен дефицит, стрес или заболявания на храносмилателната система. Това състояние на организма не е благоприятно за правилното му развитие, така че си струва да се обмисли добавяне на полезни пробиотични бактерии Collibre за деца.

   + - 15. ПО КАКВО СЕ РАЗЛИЧАВАТ COLLIBRE FOR KIDS И ЗА КОГО СА ПРЕДНАЗНАЧЕНИ?

   Предлагат се два вкуса млечни таблетки за смучене с пробиотици: сметана и шоколад и сметана, съдържащи пробиотични бактерии на порция (1 таблетка за смучене): мин. 1×10^8 [cfu] (единици, образуващи колонии) поддържат храносмилателната и имунната система на детето. Освен това вкусът на кокос е веганска таблетка за смучене, предназначена за вегани, т.е. хора, които не използват животински продукти в диетата си. Те са предназначени за деца, но също и за възрастни, които искат да възстановят добрата бактериална флора в храносмилателния си тракт.

   + - 16. КАКВИ ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ ТРЯБВА ДА ВЗЕМЕМ, КОГАТО ИЗПОЛЗВАМЕ ПРОБИОТИЧНИТЕ БАКТЕРИИ COLLIBRE FOR KIDS?

   Пробиотичните таблетки за смучене Collibre for kids се препоръчват за деца на възраст над 3 години. Не превишавайте препоръчителната дневна доза за консумация през деня, т.е. 1 таблетка за смучене. Продуктът не трябва да се използва като заместител на разнообразното хранене. Не използвайте Collibre for kids пробиотични таблетки за смучене, ако сте алергични към някоя от съставките. Въпреки че действието на пробиотиците има положителни свойства, важно е да се помни, че употребата на пробиотик за червата при деца трябва да се извършва след консултация с педиатър.

   Проверете подробния състав и референтните стойности за прием (%GDA) в таблицата.

   + - 17. ПРОБИОТИЦИ COLLIBRE FOR KIDS, ЗАЩО ТРЯБВА ДА ГИ ИЗПОЛЗВАМЕ?

   Пробиотици се дават на деца с остра диария, както и за лечение на атопичен дерматит. Може да се използват и профилактично при колики, като добавка към разнообразна диета за повишаване на имунитета и подобряване на функцията на храносмилателния тракт. Пробиотиците образуват бариера в стомашно-чревния тракт срещу патогенните бактерии, помагат за възстановяване на баланса на чревната микрофлора след антибиотична терапия, подобряват храносмилането и усвояването на хранителните вещества от храната, стимулират имунната система, регулират чревната функция, произвеждат вещества, които убиват или потискат растежа на вредните микроорганизми.