БЮЛЕТИН


  СОЦИАЛНА МЕДИЯ

  Get inspired

  Subscribe to our Newsletter for news on latest products and sales


   Търсене

   КОЛАГЕНЪТ ПО ОТНОШЕНИЕ НА БРЪЧКИТЕ И ЦЕЛУЛИТА

   Kolagen na zmarszczki i cellulit

   КОЛАГЕНЪТ ПО ОТНОШЕНИЕ НА БРЪЧКИТЕ И ЦЕЛУЛИТА

   Какъв ефект има колагенът, или по-точно неговият недостиг, върху състоянието на нашата кожа? Тъй като колагеновите протеини са един от основните компоненти на колагеновата мрежа, която поддържа тялото ни здраво и еластично, последиците от недостига на колаген са видими с просто око. Как колагенът влияе върху бръчките и целулита? Прочетете нашата статия.

   ЗАЩО СЕ ОБРАЗУВАТ БРЪЧКИ?

   Човешкото тяло е програмирано за определен жизнен цикъл. До 25-годишна възраст процесите в тялото ни се развиват на пълни обороти, клетките умират и се заместват с нови. Подмяната им води до поддържане на добра физическа форма и здравословен външен вид. За съжаление, след 25-годишна възраст подмяната на старите клетки с нови се забавя. Губим тонуса и еластичността на кожата, а колагеновата мрежа в структурите ѝ отслабва, което води до образуване на бръчки в най-често срещаните кожни „гънки“. На челото, около очите, назолабиалните бразди, брадичката, деколтето. Това са областите, които, които са изложени на външните атмосферни условия и поради това най-бързо разкриват недостига на колаген. С напредването на възрастта първоначално фините линии и бръчки стават все по-дълбоки, кожата губи еластичността си и постепенно започва да увисва, разкривайки неизбежния процес на стареене. Ето защо, препоръчително е да подмогнете тялото си да се пребори с времето, като включите течния колаген Collibre BEAUTY в ежедневните си дейности.

   ПОМАГА ЛИ ТЕЧНИЯТ КОЛАГЕН ПРИ БРЪЧКИ?

   Ако кожата е изградена от колаген и неговото производство и подмяна намаляват с възрастта, въвеждането на хранителни добавки с течен колаген забавя процеса на стареене и помага за изглаждането и предотвратява създаването на нови бръчки. Не забравяйте, обаче, че суплементацията на колаген не е единственият фактор за спиране на появата на бръчки. Важно е също така да се храните разнообразно, консумирайте много зеленчуци и плодове, бъдете физически активни, така че процесите в организма да позволят обмяната на градивните елементи на кожата с циркулиращата кръв и хормоналните промени. Докато се грижим за кожата отвътре, не трябва да забравяме и външните фактори като слънце, вятър, стрес и дори хигиена на съня. Като имате предвид горепосочените елементи от пъзела и като добавяте допълнително течен колаген Collibre, ще можете да поддържате красива кожа и да забавите процесите на образуването на бръчки.

   КОЛАГЕН ПРОТИВ ЦЕЛУЛИТ

   Целулитът се определя като необичайно разпределение на мастната тъкан, което се появява заедно с подуване и фиброзни промени в подкожната тъкан. Той се появява след пубертета и се засилва по време на бременност, менопауза или хормонални нарушения на организма. За съжаление липсата на физически упражнения и небалансираното хранене оказват допълнително влияние върху образуването му. Свързаната с възрастта загуба на колаген в кожата също оказва влияние върху образуването и прогресирането на промените от типа „портокалова кожа“. Отпуснатата и разтеглива съединителна тъкан в кожата поради липсата на колаген позволява на мастните клетки да се разрастват, което променя формата и текстурата на кожата в областта на бедрата, ханша или ръцете. Защо точно там? Тъй като в тялото на жената това са жизненоважни части на тялото по време на бременност и кърмене. Половите хормони играят огромна роля в целия процес на образуване на целулит. По-конкретно естрогенът, който допринася за разграждането на колагеновите структури. Изчезването на колагеновите влакна води до освобождаване на мастната тъкан, която, неограничена от колагена, се разпространява и размножава, което води до появата на целулит.

   ПОМАГА ЛИ СУПЛЕМЕНТАЦИЯТА С ТЕЧЕН КОЛАГЕН В БОРБАТА С ЦЕЛУЛИТА?

   Загубата на колаген в организма допринася за увеличаване на промените под формата на целулит. Затова, допълването на дефицита на колаген оказва значително влияние върху образуването на нови връзки на колагеновата мрежа, което поддържа мастните клетки под контрол, предотвратявайки прекомерния им растеж. Какво да правим с вече увеличното количество мастни клетки? Те трябва да бъдат изгорени и намалени по обем. Въвеждайки промени в хранителните навици, редовна физическа активност, сутрешен масаж на зоните с целулит и допълвайки диетата си с течен колаген Collibre BEAUTY, ще пуснем в действие мощна артилерия за борба с бушуващите мастни клетки. Трябва също да имате предвид, че няма да се отървете от целулита за една седмица. Точно както създаването му е дълъг процес, работата по опитомяването му изисква редовност и упоритост. Най -голямата награда ще бъде наблюдаваната промяна на кожата, която ще става по -мека и приятна на допир всеки ден. Завършвайки процеса на възвръщането на гладка кожа. Ще се погрижите и за ставите, другите системи и органи в тялото, както и за имунитета и здравето, като забавите видимите признаци на стареене.